Saint-Etienne İncelemesi



Teknik Direktör : Christophe Galtier
Geçen Sezon Sıralaması :  7
Gidenler :   Laurent Batlles (Futbolu bıraktı), Albin Ebondo (boşda), Gelson Fernandes (sporting L.), Loris Néry (Valenciennes), Sylvain Marchal (Bastia),  Boubacar Sanago (Cottbus),
Gelenler  : François Clerc (Nice), Renaud Cohade (Valenciennes), Romain Hamouma (Caen)

Transfer sezonu  nasıl geçti :  
Defansa hala transfer yapmamış olsalarda Paris'den sonra bence en iyi transfer sezonunu geçiren takım Saint-Etienne oldu. Fransa Liginin kalbur üstü üç tane futbolcusunu bünyelerine kattılar ve sadece Romain Hamouma  için 4 milyon bonservis ödediler .

François Clerc,  Saint-Etienne'nin ebedi rakibi Lyon patentli bir futbolcu. sakatlıklar olmasa çok iyi yerlerde ola bilirdi. Neyseki son iki sezondur sakatlıklardan kurtulduda kendini toplamaya başladı. 30lu yaşlara gelmiş olsada iyi bir transfer.

Renaud Cohade, çok fazla tanınan bir futbolcu değil ama ben çok beğenirim. Orta alanın ortasında görev alıyor ve oyunun iki yönüde çok iyi oynayan bir futbolcu. Kaptan Batlles futbolu bıraktığı bir sezonda bedaya geldi. Saint-Etienne maçlarını izleyenlerin dikkatle izlemesini tavsiye ederim

Romain Hamouma ya Marsilya, Lille ve Lyon gibi takımlar talip oldu. Belkide en son devreye giren Saint-Etienne  kaytı. Hamouma sağ kanatda görev alıyor. Tempolu oyunu ve isabetli ortaları ile dikkat çekiyor. Saint-Etienne'nin kasasından bu transfer için 4 milyon euro çıktı.

Kaleciler : Stéphane Ruffier, Pape Coulibaly, Jérémie Janot,Jessy Moulin
Geçen sezon 38 maçın hepsinde oynayan Stéphane Ruffier yine kalenin bir numaralı sahibi. Sakatlık ve ceza durumu olmazsa kimseyede kaptırmaz. Ruffier, defansın arkasına atılan topları ayakları ile toplayan, refleskleri harika olan bir kaleci. Geçen yıl 45 gol yemişti ama yenilen gollerde bile büyük çabası vardı. Bu sezon defans birazda toparlanırsa performansını dahada yukarılara çekebilir.

Ruffier'yi büyük bir ihtimalle sezon sonunda futbolu bırakacak olan Janot yedekeleyecek.  Janot, geçen sezon 3 maçlığına kiralık gitmese kariyerine Saint-Etienne formasından başka formayı giymemiş olacatı.

3. kaleci olarakda Coulibaly gönünüyor. Coulibaly 6-7 senedir kadroda ama hiç bir resmi maçda oynadığını görmedim. Birde kalede Jessy Moulin var. Onuda sahada hiç görmedim. Geçen yıl Clermont'da kiralıktı orda bile sadece 2 maça çıkabilmiş.

Gelecek sezon Janot futbolu bırakıyor. Ne oldukları belli olmayan kötü kalecilerden kurtulup Ruffier zorlayacak bir genç kaleci transfer edilse iyi olur

Defans : François Clerc (sağ bek), Yoann Andreu (sağ bek), Faouzi Ghoulam (sol bek), Jean-Pascal Mignot (stoper), Kurt Zouma (stoper), Moustapha Bayal Sall (stoper)

Defans hattında rotasyonu bırak yedekleyecek futbolcu bile yokdur. Mutlak 2-3 tane futbolcu transfer edilmeli. Neyse eldekileri değenlendirmeye çalışalım.

Sağ bekde yeni transfer Clerc var. Clerc ofansif olarak çok iyi olsada defansif olarakda fana sayılmaz. Eski sakatlıkları hortlamazsa bu bölgede sorun yaşatmaz. Clerc'i yedekleyecek tek futbolcu Yoann Andreu olarak görünüyor. Andreu'dan katkat iyi olan Albin Ebondo gönderip vasat bir futbolcuya gebe kaldılar. Christophe Galtier, Clerc  sakatlanmasın diye çok dua edecek gibi.

Ben olsam  Hamouma'nın gelmesi ile yerini kayıp eden Nicolita yı bu bölgeye çekip Nicalita'nın temposu ve çalışkanlığından faydalanırdım.

Sol bekde alt yapıdan çıkan, geçen sezon 32 lig maç, 2 de kupa maçında 90 dakika görev alan Cezayir asıllı Faouzi Ghoulam  bulunuyor. Faouzi Ghoulam geçen sezon ki formu ile Fransa ümit milli takımına çağrıldı. Saint-Etienne'de aylık 35 bin euro bedelle sözleşmesini 2 sezon uzattı. Ghoulam çok fazla kanat bindirmeleri yapmasa defansif olarak çok başarılı.

Sol bekde Ghoulam yedekleyecek orjini bek olan bir futbolcu yoktur ama orta alanda görev alan sol ayaklı Jonathan Brison bu bölgede zaman zaman forma buluyor. Mutlak sol beke Ghoulam  yedekleyecek bir futbolcu alınmalı.

Defansin merkezinde geçen sezon Zouma, Marchal ve Mignot oynuyordu. Marchal, Bastia ya transfer oldu. Forma Zouma ve Marchal kaldı. Zouma daha 17 yaşında ama savunmaya liyderlik yapabilen, çokda hırslı ve kuvvetli bir futbolcu ilerde Dünyanın sayılı defanslarından biri olacak. Zouma'nın panteneri Mignot da  soğuk kanlı ve dengeli bir stoper.

Stoperlerin yedeği olarak geçen sezon Nancy'de kiralık olarak Moustapha Bayal olacak. Bayal 4-5 sene önce iyi bir çıkış yapmışdı ama sakatlı bellini bükdü. Yinede fena bir yedek değil. Mecbur kalınırsa Loic Perrin'de stoper olarak kullanıla bilir.

Orta Saha : Romain Hamouma (sağ- sol kanat),Alejandro Alonso (sağ kanat), Bakary Sako (sol kanat), Banel Nicolita (sağ kanat), Loïc Perrin (defansif ortasaha), Fabien Lemoin (defansif ortasaha), Renaud Cohade (defansif-ofansif ortasaha), Jonathan Brison (defansif ortasaha), Josuha Guilavogui (defansif ortasaha), Jérémy Clément (defansif-ofansif ortasaha), Ismaël Diomandé (defansif ortasaha), Guirane N'Daw (defansif ortasaha), Loïc Perrin (defansif ortasaha)

Sağ kanat takımın en iyi rotasyona sahip bölgesi. Alonso, Hamouma ve Nicolita gibi kaliteli ayaklar var.  Hamouma ve Nicolita tempolu, ofansif - defansif iyi çalışan skorer futbolcular.Yeni transfer olduğu için forma ilk önce Hamouma'nın olacaktır. Saint-Etienne bu sezon sağdan kanatlanır.

Sol kanat'da benim beğendiğim kanat adamlarından biri olan Bakary Sako bulunuyor.  Transfer sezonunda Elazığspor ile Bakary Sako'nun isimleri sıkça yan yana anıldı. Elazığspor bu transferi gerçekleştire bilseydi,  büyük ikramiye çıkmış piyango biletini ceplerine koyacaktılar. işin en ilginçide Saint-Etienne  yetkilileri nasıl olurda Sako gibi bir adamı yok fiyatına satmak için pazarlık masasına oturlar!!

Bakary Sako'yu geçen sezon olduğu gibi Max -Alain Gradel yedekleyecektir. Gradel de MIY gündemine gelmişti. Gerek olursa  Nicolita'yi sağda kullanıp Hamouma bu bölgeye kaydırıla bilir.

Orta alanın ortasında Türk futbol severlerin pek tanımadığı Josuha Guilavogui bulunuyor. Guilavogu, Blaise Matuidi kadar yetenekli bir futbolcu. 2010-11 sezonunda 22, 2011-2012 sezonda 32 lig maçına çıktı. Bu sezon kendini dahada iyi göstere bilir. Sözleşmesi 2016 Haziran'nına kadar uzatıldı.

Orta sahanın diyer bir ortağıda bedavaya takıma katılan Renaud Cohade olacak. Cohade oyunun iki yönünüde oynayan çok zeki bir futbolcu. Bu sezon zirve yapmasını bekliyorum.

Josuha Guilavoguive  Renaud Cohade yedekleyecek Jérémy Clément, Fabien Lemoin gibi kaliteli isimler bulunuyor. Bu sezon orta alanda sorun yaşanmaz.

Ismaël Diomandé, Guirane N'Daw gibi gençler oynayacakları bir takıma gitseler çok iyi onlar için iyi olur.

Forvet : Max Gradel , Lynel Kitambala, Kévin Mayi,Pierre-Emerick Aubameyang, Idriss Saadi, Danijel Aleksic

Takımın en tanınan futbolcusu Aubameyang'in forması garanti. Aubameyang  Milan'dan kiralanmış, Afrika Uluslar Kupasından öncede 1.8 milyon  verilek bonservisi alınmıştı. O tarihden sonrada popüler olmaya başladı.

Aubameyang geçen sezon 16 gol ile takımın en golcü ismiydi. Attığı gollerin 11 tanesinide deplasmandaydı. Bu sezon orta alan ve kanatlarda daha kaliteli isimler var daha skorer bir sezon geçire bilir.

Aubameyang'in patneri büyük bir ihtimalle Max Gradel olacak.  2011 yıllında Leeds United taraftarları ve takim arkadaşları tarafından yılın en iyi futbolcu seçildikden sonra transfer edilmişti. Geçen sezon 29 maçda 6 da gol attı. Kanatdada görev alan bilen, çok skorer olmasada faydalı bir futbolcu.

Diğer alternatiflerde
Aubameyang'in hemşerisi Kevin Mayi, Sırbistan'ın milli takımı formasını bir kez giymiş olan Danijel Aleksic, alt yaş gruplarda büyük potansiyel olarak lansa edilen ama şimdiye kadar kötü performans gösteren Idriss Saadi ve Clairefontaine çıkışlı, ismi bile  topcu olan ama Saint-Étienne'de kötü bir sezon geçiren  Lynel Kitambala bulunuyo.

Lafın Kısası
Kalede : Sorun yaşanmaz
Defans : Direk oynayacaklar kalbur üstü ama yedekleyecek futbolcu yoktur.
Orta Alan : En kaliteli ve rotasyonlu bölge
Forvet : As lar ile yedekler arasında uçurum var
Sonuç :  Rakiplerinin başkanı Jean-Michel Aulas'ın bile dalga geçtiği Şampiyonlar Ligi hayalini gerçekleştire bilirler şayet rotasyon için transfer yaparsalar

Not : Bu yazi yazildiktan sonra Le Mans'in Janot ile 3 yıllık anlaşmaya vardığı açıklandı
Beklediğim 11


0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine