Montpellier İncelemesi



Teknik Direktör : Rene Girard
Geçen Sezon Sıralaması : 1 (Şampiyon)
Gidenler :  William Aho Abou (Arles), Geoffrey Dernis (Brest), Olivier Giroud (Arsenal), Gregory Lacombe (Clermont)
Gelenler  :  Gaetan Charbonnier (Angers) , Daniel Congre (Toulouse ), Emanuel Herrera (Union Espanola) , Anthony Mounier (Nice)

Transfer sezonu  nasıl geçti :
Takımın yıldızı ve Fransa Liginin Kralı Olivier Giroud 12 milyon euroya Arsenal'in yollunu tuttu. Giroud golcülüğünün yanında asist özelliği olan bir forvetti. Bu kayıbın Montpellier'i etkilememesi diye birşey mümkün olamaz. Bu kaybın yaralarını sarmak için iki tane transfer yapıldı. Birinci Giroud gibi Ligue 2'de kendi gösteren geçen sezon 12 gol, 4 asist yapan Gaetan Charbonnier. Diğeride şili liginde 11 gol atmış olan Arjantinli Emanuel Herrera. Herrera yi hiç tanımasamda internetdeki görüntülerine göre bitirici bir forvete benziyor.  Kansas ile oynanan hazırlık maçında 2 gol atarak umut verdi. Montpellier'in kasasından Charbonnier için 1.5, Herrera için 2.5 milyon çıktı.

Montpellier'in diğer takviyeleride  Fransa liginin en iyi sol açıklarından olan geçen sezon 8 gol atarak en iyi sezonunu geçiren  Anthony Mounier. Anthony Mounier Fransanın en iyi kanat adamlarından olsa bile çokda gerekli bir isim değil gibi duruyo.  Sol kanatda Karim Aït-Fana,  Rémy Cabella gibi gençler ve  John Utaka  varken o parayla beklere takviye yapılsa daha faydalı olurdu.

Birde olası Yanga-Mbiwa ayrılığı için 5 milyon verilerek  Toulouse'un kaptanı Daniel Congre transfer edildi. şimdiye kadar bu ayrılık gerçekleşmedi. Gerçekleşmezse Montpellier harika bir tandeme sahip olacak. 34 gol ile Fransa liginin en az gol yiyen iki defansından biri olan Montpellier defansına  en az gol diğer defansın baş aktörünü transfer etmiş oldu.

Kaleciler : Laurent Pionnier, Geoffrey Jourdren, Jonathan Ligali, Baptiste Valette
Kadroda yer alan dört kalecide alt yapının ürünü. Hepside aynı özellikde kaleciler 1.85 boylarında ayakları fena olmayan, hava hakimiyeti idare eden, refleksleri ile dikkat eden kaleciler ama aralarında büyük siklet farkı var.

Kalenin sahibi son yıllarda olduğu gibi Geoffrey Jourdren olacak. Geçen yıl 34 maçda görev alıp 31 gol yemişdi. Sakatlık ve cezalı olmadığı sürece formayı kimseye kaptırmaz. ikinci kaleci olarak kadrodaki en yaşlı kaleci olan Laurent Pionnier olarak görünüyor. Zorunluluk halinda kaleyi idare edebilir. Jonathan Ligali ve Baptiste Valette ise kolay kolay forma giyemeyecekler gibi duruyor.

Defans : Mapou Yanga-Mbiwa (Stoper, sağ bek), Hilton (stoper), Daniel Congre (stoper, sağ bek), Abdelhamid El Kaoutari (stoper, sol bek), Benjamin Stambouli (defans, defansif ortasaha), Teddy Mezague (stoper), Henri Bedimo (sol bek), Garry Bocaly (sağ bek), Mathieu Deplagne (sağ bek), Cyril Jeunechamp (sağ bek)

Sağ bekin sahibi Montpellier Ligue 2 de mücadele ederken Marsilyadan kiralanan ve Ligue 1 çıkan kadronun önemli oyuncularından Garry Bocaly ayit. Bocaly, yaş olarak büyüdükçe futbol olarakda büyüyor ve olgunlaşıyor. Geçen sezon hem defansif hem ofansif olarak çok iyi işler çıkarttı. Bu form durumu sürekli hale getirirse Fransa milli takımına bile çağrıla bilir.

Bocaly'nın geçen sezon ki  yedeği Cyril Jeunechamp'di. Jeunechamp'in yaşı 36 oldu bir daha forma giyemez. Bu bölgede birde genç Mathieu Deplagne  var ama stoperlerden Congre ve Yanga-Mbiwa zaman zaman sağ bekde görev alabiliyorlar. Bi ayrılık olmazsa bu bölgeyi stoperler yedekleyecektir.

Stoper : Şampiyonlukda Belhanda'nın, Giroud'nun yapı ne kadarsa Hilton ve Yanga-Mbiwa  payıda o kadardı. Şimdi birde bunlara Congre gibi Ligin en kaliteli stoperlerinden biri katıldı. Geçen sezon Ligde 34 gol yiyerek Ligin en az gol yiyen iki takımından biri olmuşdular. Bu sezon bu rakamı dahada aşağı alabilirler. Sorun olmaz ama sorun olursa El Kaoutari, Stambouli ve Teddy Mezague bu bölgede kullanıla bilir.

Sol bek Montpellier'li bütün futbolcular gibi altın sezonunu yaşayan Kamerunlu Henri Bedimo ya emanat. Bedimo geçen sezon 36 maça çıktı ve 35 de 90 dakika sahada kaldı. Bu sezonda formayı kimse kaptırmaz ama Afrika kupasının bu sezonda düzenlenecek olmasından dolayı sıkıntı yaşana bilirler. Sol bekin tek yedekleyecek isim olan Abdelhamid El Kaoutari hem tipik bir sol bek değil hemde arasıra formasını giydiği Fas ile Afrika kupasına katıla bilir. Bu bölgeye Benjamin Mendy (havre) ve Florentin Pogba (sedan) gibi gençler takviye edilse güzel olur .

Orta Saha : Joris Marveaux (Defansif ortasaha), Romain Pitau (Defansif ortasaha),  Jamel Saihi (Defansif ortasaha), Bryan Dabo (defansif ortasaha), Marco Estrada (defansif ortasaha),  Jonas Martin (defansif, ofansif ortasaha), Guillaume Legras (ofansif ortasaha), Jonathan Tinhan (sağ açık), Younès Belhanda (Ofansif Ortasaha), Rémy Cabella (ofansif ortasaha, sol- sağ açık), Adrien Coulomb (ofansif ortasaha), Anthony Mounier (sol açık), Karim Aït-Fana (sol açık, sol forvet)

Rene Girard , 4-3-3 dizilimini tercih eden teknik adamlardan.  Dün kayıp edilen Süper Kupa maçındada 80 dakika aynı dizilimle mücadele etti ama Anthony Mounier transferinden sonra bu dizilimden vaz geçerip 4-4-2 veya 4-5-1 de kullabilir.

Neyse biz geçen yıl ki dizilime göre değerlendirelim

Girard'in genel olarak Benjamin Stambouli, Jamel Saihi  ve  Younès Belhanda'lı bir orta alanla mücadele edeceğini düşünüyorum. Stambouli ve Saihi'di oyunun defansif yönü ile uğraşırken Belhanda'da öldürücü paslarla forvetlere gol pozisyonları hazırlayacak.

Stambouli ve Saihi'dinin yedekleri olarak Marveaux ve Estrada gibi senede 30 maça çıkan tecrübeli oyuncular var.  Belhanda'yida geçen yıl olduğu gibi Rémy Cabella  yedekleyecektir.

Dabo, Jonas Martin ve Coulomb gibi gençler forma yüzü göremez kiralık verilse veya satılsa iyi olur.

Forvet : Bengali-Fodé Koita (merkez Forvet), Abdoul Karim Sylla (merkez forvet), John Utaka ( Sol forvet), Souleymane Camara (sağ forvet), Gaëtan Charbonnier (merkez forvet), Emmanuel Herrera (Merkez forvet)

Sol forvetde Anthony Mounier, Karim Aït-Fana, Rémy Cabella ve John Utaka  gibi çok kaliteli futbolcular var. Kimler saha kenarında kalırsa yazık olacak. Takıma yeni katıldığı için oynama önceliği Anthony Mounier olacaktır. Hocanın ikinci tercihi büyük ihtimal Utaka olacaktır. Formanın belkide en son adayı olarak görünen Karim Aït-Fana yi Bursaspor gibi takımlar transfer etse çok faydalı olur.

Sağ forvetin banko sahibi  vasat üstü bir futbolcu olan Souleymane Camara olacak. Camara çok fazla öne çıkan bir futbolcu olmasada bellirli bir standartda oynayan yararlı bir futbolcu. Bu bölgeyi yedekleyecek orjini Sağ forvet olan futbolcu olmasada geçen performansı hayal kırklığı yaratan Jonathan Tinhan bu bölgede kullanıla bilir.

Giroud'nun ayrılması ile merkez forvete iki takviye yapıldı. Bu yeni isimlerden Emmanuel Herrera  formaya daha yakın. Iyi bir hazırlık kampida geçirmiş. Giroud etkisi yaratmasada faydalı olacaktır.

Herrera'nın zorlaya bilecek tek futbolcu Gaëtan Charbonnier olsada, Süper Kupa maçında izlediğim Gaëtan Charbonnier yedek olmakdan menmun gibi gözüküyor. Potansiyeli kadarda çalışsa ismini dünyaya tanıta bilir.

4-3-3 göre kadro var sayımım böyle olsada,  Rene Girard Cabella -Saihi-Stambouli (Estrada)- Mounier li bir orta saha oluşturup önlerine  Belhanda koyup Herrera'yida tek forvet olarakda kullabilir.

Lafın Kısası
Kale :  Sorun yaşanmaz
Defans : Beklerin alternatifleri yokdur. Stoperler çok kaliteli
Orta Alan : Saihi, Stambouli, Cabella, Belhanda  ve Ait-Fana gibi pırıl pırıl gençler varken sorun yaşanmaz
Forvet : Bekleyip göreceğiz
Sonuç  : 2009 / 2010 sezonundada başarılı bir sezon geçirilmiş, Tino Costa, Victor Montano takımdan ayrılınca bocalayıp ligde zor günler yaşamıştılar. En önemli figürlerini kayıp ettiler bocalama olacaktir ama Şampiyonlar Ligine gidebilecek bir sıralamada bitirirler
Beklediğim 11


1 yorum:

{ Celal Abbas } at: 1 Ağustos 2012 15:16 dedi ki...

blogunuzu severek takip ediyorum.yazılrınız çok iyi ve doyurucu. emeğinize elinize sağlık.

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine