Lorient İncelemesi



Teknik Direktör : Christian Gourcuff
Geçen Sezon Sıralaması : 17
Gidenler : Sigamary Diarra (Ajaccio), Joel Campbell (Arsenal'a geri döndü), Jeremie Janot ( Asse geri döndü)
Gelenler  :  Alain Traore (Auxerre) Fabien Robert (Kiradan döndü), Sebastián Dubarbier (Kiradan döndü)

Kaleciler : Benjamin Lecomte, Florent Chaigneau, Fabien Audard
Fabien Audard, 9 sezon Lorient'nin kalesini başarı ile savunnuyor. Artık  yaşını başını aldı ama hala çok iyi bir kaleci. Bir kaç sezon daha yararlı olur. Ama yedek kaleciler Lecomte ve Chaigneau ile çok vasat isimler. Chaigneau gönderilip genç bir kaleci alsalar daha iyi olurdu. Audard sakatlanmadığı sürece kalede sorun yaşamazlar

Defans : Lamine Kone (Sağ bek, Stoper ), Bruno Ecuele Manga (Stoper), Grégory Bourillon (Stoper), Wesley Lautoa (Stoper), Arnaud Le Lan (sol bek), Lucas Mareque (sol bek), Pedrinho (Sağ bek),Maxime Baca ( Sağ bek), Lamine Gassama (Sağ bek )

Sağ bek : çok fazla isim var ama birbirlerinden çokda fazlaları yokdur. Hoca'nın bu bölgede ilk tercihi devre arasında Lyon'dan alınan Gassama olabilir. Alt yaş gruplarında çok iyi bir bekdi ama bir türlü seviye atlayamadı. Lorient'de potansiyeline yaklaşa bilirse çok faydalı olur. Bu bölgenin ikinci adamı Maxime Baca olacakdır. çok ahim şahım olmasada sezonda 20-25 maç çıkan bir isim fena alternatif değil. Lamina Kone'de bu bölgede oynaya bilir ama  rotasyonu kısıtlı olan stoperde değerlendirileceğini düşünüyorum.  Birde Portekizli Pedrinho var ama kepçe kulaklarından başka dikkat çeken bir özelliği yokdur.

Stoper : Bu bölgenin en baba ismi Ecuele Manga istikrarlı, zeki, doğru pozisyon alan çok güçlü bir stoper. Ecuele Manga ya geçen sezon Grégory Bourillon ve Lamine Kone patnerlik etmişdi. Bu iki isimde Ecuele Manga kadar istikrarlı olmasalarda ayakları düzgün pas yapmaya oyun kurmaya daha müsayitler.

Sol bek :  Geçen sezon bu bölgenin bir numaralı ismi River Plate, Porto ve Independiente formaları giymiş olan Lucas Mareque di. Ligue 1 deki ilk sezonunda başarılıydı. Güney Amerikalı bir futbolcu göre çok sert ve agrasif bir isim. Lorient sol bekde Mareque varken sorun yaşamaz ama yedekleyecek Arnaud Le Lan yaşlandı. Mareque yi yedekleyecek bir isim transfer edilmesi gerekli.

Orta Saha :  Alaixys Romao (Defansif Ortasaha ), Cheick Doukouré ( defansif ortasaha ),  Rémi Mulumba (Defansif ortasaha, sağ açık), Arnold Mvuemba (iki yönlü ortasaha ), Mathieu Coutadeur ( ofansif ortasaha) , Mathias Autret (Sol açık ), Maxime Barthelmé (Sol açık) Yann Jouffre (sağ açık, ofansif ortasaha ) Alain Traoré ( Ofansif ortasaha, Sol açık)

Ortasahanın ortasında Fransa liginin en fazla top yapan ismi Alaixys Romao ve oyunun iki yönünüde çok iyide olmasada fena oynamayan Arnold Mvuemba  yer alıyor.  Geçen yıl Monaco'dan alınan Mathieu Coutadeur,  Christian Gourcuff bu bölgedeki en güvendiği isimlerden bir tanesi.

Sağ açıkda takımın starı Yann Jouffre yer alıyor. Ağır sakatlıklar geçirmemiş olsa Lorient yerine Arsenal'da oynaya bilecek kalitede.  Ligue 2'de Guingamp forması giydiği yıllardan bu yana ilk defa bir sezonda 30 maç oynadı ve eski günlerinde olduğu gibi çok etkiliydi. Bu sezon en çok umut bağladığım isimlerin en başında yer alıyor. Yedek olarak Maxime BARTHELME görünüyor . Lorient formasını giyecek kalitede değil. Bu bölgeyede bir transfer lazım

Sol açıkda tipik bir sol açık olmasada yeni transfer  Alain Traoré oynamasını bekliyorum. Alain Traoré  geçen sezon Auxerre'de altın sezonunu yaşamışdı. Pasa dayalı futbol oynamayan Lorient de kendini dahada gelişdirecekdir. Bu bölgenin diğer bir alternatifide Fransa U20 formasını giyen Rémi Mulumba yer alıyor. Sedan kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor. Takımda kalırsa bence çok faydalı olur.

Forvet :  Gilles Sunu, Jérémie Aliadière, Innocent Emeghara, Fabien Robert, Julien Quercia, Kévin Monnet-Paquet, Tristan Do,Ladislas Douniama,

Geçen sezon Arsenal'a dönen Joel Campbell da dahil olmak üzere 9 forvet sadece 21 gol atmışdı. Forvet hattında çok fazla isim var ama Kévin Monnet-Paquet ve  Innocent Emeghara hariç vasat futbolculardan oluşuyor. Kévin Monnet-Paquet, gol sayısı olarak olmasada oynadığı futbolla beni menmun etti bu sezon patlama bekliyorum.   İsviçre milli takımda oynayan Innocent Emeghara plase yapıp sezonun iyilerinden olabilir. forvet alamanlarından 2-3 tanesi gönderilip kaliteli  bir isim takviye edilse çok daha iyi olurdu.
Lafın Kısası 
Kale : Fabien Audard kaliteli, yedekleri kötü
Defans hattı : Ecuele Manga ve Mareque kaliteli, diğerleri vasat
Orta Alan : En kaliteli isimler bu bölgede yer alıyor. Ligdeki sıralamayı bu bölgedeki oyuncular tayin edecek
Forvet : Gereğinden fazla isim var.
                                   Beklediğim 11





0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine