Rennes İncelemesi



Teknik Direktör : Frédéric Antonetti
Geçen Sezon Sıralaması : 6
Gidenler : Fabien Boyer (Angers), Johann Carrasso (Metz), Stephane Dalmat (Nimes), Youssouf Hadji (Doha), Abdou Mangane ( Al Hilal)
Gelenler  :  Romain Alessandrini (Clermont), Abdoulaye Diallo (Bastia)

Kaleciler : Benoît Costil, Abdoulaye Diallo, Cheick N'Diaye
Rennes kalesinde Fransa Liginin en iyi 2-3 kalecisinden biri olan Benoît Costil yer alıyor. Costil, oyun kurabilen, defansin arkasına atilan toplara çıkıp alan, cesur bir kaleci. Geçen sezonda Ligue 1'deki futbolcular tarafından sezonun en iyi ikinci kalecisi seçilmişdi. Bu sezon dahada üstüne koyacaktır.

Costil'in yedegi olarak  geçen sezon 1 maçda görev alan genç Abdoulaye Diallo olacaktir. çok fazla maç oynamadığı için nasıl bir kaleci olduğu hakkında bilgi sahibi olmasamda Petr Cech, Isaksson ve Costil gibi kalecileri bulup kaleyi teslim eden Scout ekibinin ürünü olması ve Clairefontaine çıkışlı olması Abdoulaye Diallo'nun potansiyeli için olumlu bir referans oluşdurmakda. üçüncü kaleci olarak Cheick N'Diaye görünüyor. 7 sezondur Rennes bünyesinde ama sadece bir resmi görev almış.

Costil gibi kaliteli ve gelişmeye açık, Abdoulaye Diallo gibi potansiyelli kaleci varken kalede sorun yaşamazlar.

Defans :  Jean-Armel Kana-Biyik (Stoper), John Boye (Stoper),  Kévin Théophile-Catherine (Sol bek), Chris Mavinga (Sol bek), Onyekachi Apam (sağ bek), Yassine Jebbour (sağ bek), Dimitri Foulquier ( sağ bek), Romain Danze ( sağ bek)

Sağ bek :  Bu bölgede Antonetti'nin ellinde çok fazla alternatifi olsada formanın sahibi her sezon olduğu gibi Romain Danze olacaktır. Danze defansif ve ofansif görevini çok iyi yapan bir bek elemanı. Rennes'e bu bölgede sorun yaşatmaz.

Danze'yi geçen sezon Nijeryalı Onyekachi Apam  yedeklesede stoperde görev alan  Mangane gittiği için Apam stoperi yedekleyecekdir. Bu bölgenin en iyi  alternatifi Fransa U19 forması giyen  Dimitri Foulquier  gibi duruyor. Diğer bir alternatifde genç Faslı Yassine Jebbour

Antonetti'nin banko görev vereceği kaliteli bir bek ve genç rotasyon elemanları varken sorun yaşamaz.

Stoper : Bu bölgenin en kaliteli ismi Kana-Biyik ailesinin son temsilcisi olan Jean-Armel Kana-Biyik. Her sezon üstüne koyarak geliyor. Bu sezonda savunmayı derleyip toplayacak isim olarak duruyor. Jean-Armel Kana-Biyik'in patneri olarak kadrodaki tek stoper Originli  olan John Boye olacaktır. Kadroda bunları yedekleyecek bir tane futbolcu yer alıyor oda sağ bek olarak görev yapan ama zaman zamanda stoper olarak görev alabilen Onyekachi Apam yer alıyor. Bu bölgeye transfer yapılırsa Ligi iyi yerlerde bitire bilirler.

Sol Bek : Bu bölgede iki tane genç futbolcu yer alıyor. Geçen sezon 36 maçda görev alan Kévin Théophile-Catherine yine formayı giyecekdir. Catherine, çok fazla ataklara katılmasada (Jonathan Pitroipa'nın savunmaya yardım etmemesinin payıda olabilir) savunma görevini çok iyi yapan bir oyuncu. Sol bekin yedeği olarak PSG alt yapısında yetişen Liverpool scoutları tarafından Ingintereye götürülen ama umduğunu bulamayan Chris Mavinga bulunuyor. Chris Mavinga, daha 19 yaşında. çok potansiyelli bir futbolcu kendini göstere bilirse illerde çok iyi bir  sol bek olacaktır.

Orta Saha: Yann M'Vila, Tongo Doumbia, Vincent Pajot, Alexander Tettey, Abdoulaye Doucouré, Kamal Issah, Axel N’Gando   (Orta sahanın ortası), Julien Féret (Ofansif ortasaha), Romain Alessandrini (Sağ-sol açık), Yacine Brahimi (Sol açık)

Geçen sezon Frederic Antonetti takımını 4-3-3 sistemi ile oynatıyordu. Romain Alessandrini  hamlesinden sonra  bazı maçlara 4-4-2 sistemi ile çıkacaktır.

4-4-2'ye göre; Orta alanın ortasında Yann M'Vila yeri garanti, M'Vila'nın yanında Tettey, Doumbia, Pajot ve Feret formaya yakın isimler ama çok beğendiğim Julien Feret nin formayı kapacağını düşünüyorum. Skor olarak üstünlük kurulduğu maçlarda oyuna ilk dahil olacak futbolcu olarak Feret'ye göre savunma özelliği daha iyi olan Vincent Pajot olacaktır.

Rennes'in bu bölgede Axel N’Gando ve Kamal Issah gibi  değerli gençler var. Bunlar kiraya verilmezse yazık olacak

Sağ açık'da Ligue 2 de iki sezondur en iyi 11'e seçilen 2 milyona transfer edilen Romain Alessandrini  formaya giyecektir. Alessandrini hakkında birşeyler karalamıştım burdan ulaşa bilirisiniz. http://turkusev.blogspot.fr/2012/05/scout-romain-alessandrini.html

Sol açıkda çok hareketli, süratı, topla direk kaleye gidebilen Jonathan Pitroipa ve Yacine Brahimi yer alıyor. Geçen yıl takımın en iyisi olan Pitroipa yine formayı kimseye kaptırmaz. Bireysel oynaması Pitroipa'nin tek eksi yönü. Yedeği Yacine Brahimi ise potansiyelinin hala çok gerisinde bu sezonda potansiyeline yaklaşamazsa Rennes kadroda tutmaz. altdan çok önemli gençler geliyor son şansını iyi kullanmalı.

Forvet: Yacine Brahimi (Sol açık- sol forvet), Sadio Diallo (Ofansif orta saha, Forvet), Jonathan Pitroipa (Sol açık- sol forvet), Jirès Kembo-Ekoko, Abdoulaye Sané, Razak Boukari, Mevlüt Erdinç, Víctor Montano, Franck Julienne

Geçen sezon ki gibi 4-3-3 oynarsa Yann M'Vila, Romain Alessandrini ve Julien Feret  orta alanda yer alır. M'vila'yı Tettey,  Alessandrini ve Feret'yi Pajot ve  Doumbia yedekler

Forvet hattı ise tam bir cennet. Ne tür forvet arayorsanız mevcüt. Bitirici (Montano), pres yapan yıpratan (Mevlüt), defansı sırtında taşıyan (Ekoko), ve bu sezon Ligue 1'nin en parlak performansını beklediğim yeni transfer Sadio Diallo. Belkide hiç forma göremeyecek olan Abdoulaye Sané bile 19 yaşında olmasına rağmen Senagal forması giymiş bir isim

Kim oynara gelirsek 4-4-2 de 4-3-3 oynansa  Sadio Diallo ve Ekoko'nun yerinin garanti olacaktır.
sisteme göre Pitroipa sol açık veya sol forvet oynayacaktır. Bizim Mevlüt, Sadio Diallo'nun alışma sürecinde formayı kaptı kaptı yoksa sonra işi çok kolay olmayacak.

Frédéric Antonetti'nin elllinde En yaşlı futbolcu 29 yaşındaki (Feret) ve yaş ortalaması 23.7 olan  çok genç ve kaliteli  bir kadro var.  Kadronun tek bir eksisi var oda stoper. kaliteli bir transfer yapılırsa Ligi zorlaya bilirler en azindan Marsilya ve Lyon'nun kadrolarının üstüne koyamadığı bir sezonda bu defa Şampiyonlar Ligi biletini ceplerine koya bilirler.
 Beklediğim 11


0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine