Kaptan dümende / Didier Deschamps



Kaptan dümende / Didier Deschamps 
Avrupa Şampiyonasındaki hayal kırıklığı ve futbolcuların disiplinsiz hareketleri sonrası görevini bırakan Laurent Blanc'ın yerine Didier Deschamps getirildi. Didier Deschamps'ın sözleşmesi 2014 Dünya kupası sonuna kadar.

Başlığa bakınca çok sevinmış gibi görüne bilir ama aslında pek sevinmedim.  Zizou'ya bu görevin verilmesini beklerdim. Fransa'ya Dünya ve Avrupa şampiyonluğu getiren  Zinedine Zidane bu görev daha çok yakışırdı.

Neyse olmuşa ve ölmüşe çare yokdur. Ellimizde olana bakalım. Deschamps 33 yaşında futbolu bırakdığı sene Monaco'nun başına geçti. O sezon Giuly, Rothen, Gallardo, Abidal, Prso, Simone  ve Nonda'lı kadro ile Ligi düşme potasının bir üstünde 15. sırada tamamladı. 

ikinci sezonunda kadroya Nice'den Patrice Evra ile takviye yaparak şampiyon olan olan Lyon'un sadece 1 puan gerisinde Ligi ikinci olarak tamamladı ve (Coupe de la Ligue) Lig kupasını kazandı. 2003 -2004 sezonunda kariyerinde zirveyi görerek Şampiyonlar Liginde José Mourinho'nun Porto'su ile final oynayarak kayıp etti. Ligdede son iki maça kadar şampiyonluğu kovaladı. 

şampiyonluk parolası ile başladığı 2004-2005 sezonda  kötü sonuçlardan dolayı 9. haftada görevini Francesco Guidolin'e bırakmak zorunda kaldı.
2006 yazında futbolcu olarak 11 kupa kazandığı, şikeden dolayı ligden düşürülen Juventus'un başına geçdi. Eksi 9 puanla aldığı Juventus'u matematiksel olarak şampiyon yaptıkdan sonra  Sportif direktörü ile yaşadığı sorunlardan dolayı görevinden istifa ederek Juventus'dan ayrıldı.

Eric Gerets'in Marsilya'dan ayrılması ile Marsilya'nın teknik direktörü oldu ve bu görevini 3 sezon sürdürdü. Her sezonda bir şekilde kupa kazanmasını bilsede bu sezon Ligde 15 yenilgi alarak Marsilya kariyerini sonlandırdı.

Marsilya'da Kazandığı kupalar
2010 da Ligue 1 şampiyon
2010,2011 ve 2012 de Coupe de Ligue (Lig Kupası)
2010 ve 2011 de Trophée des champions (süper kupa)

Sonuç olarak 56 kez Fransa forması ile maçlara kaptan olarak çıkmış olan Didier Deschamps, en büyük sorunu disiplin olan bir takıma önderlik yapa bilme ve  yönlendirme temenlisi ile bu göreve getirildi.
Teknik Direktörlük İstatistikleri


0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine