Paris Saint-Germain İncelemesi


Teknik Direktör :  Carlo Ancelotti
Geçen Sezon Sıralaması : 2
Gidenler :   Loris Arnaud, Granddi N'Goyi, Ceara
Kiralık Gidenler :  Jean-Christophe Bahebeck
Gelenler : Lucas Moura (Ocakda katılacak), Zlatan Ibrahimoviç, Marco Verratti, Thiago Silva, Ezequiel Lavezzi
Kiradan dönenler : Jean-Eudes Maurice, Loïck Landre

Transfer sezonu  nasıl geçti :
Citylerin, Barcelonanın, madridlerin para harcamadığı bir sezonda 141 milyon bonservis bedeli ödeyerek avrupanın en çok para harcayan futbol kulübü oldular. iki sezonda transfer için harcadıkları  toplam para 250 milyona ulaştı.

Bir yere kadar transfer yapmak heyecan veren bir olay olsada Paris yaptığı; Yağı fazla bulunca kıçına, başına sürmekden başka birşey değil. Neyse biz yapılan transferlere bakalım.

isim olarak bakıldığında Ezequiel Lavezzi hariç müthiş transferler olsada bir önceki sezon 42 milyon verilip alınan Pastore'nın bölgesine ikinci bir isim olarak 40 milyona  Lucas Moura almak akıl işi değil.

Bana göre dünya'nın en iyi forveti olan Zlatan Ibrahimoviç için;  21 milyon bonservis ve senelik 16 milyon vermeyi taahhüt ederek bünyelerine kattılar. 31 yaşında bir futbolcuya 69 milyon bağlamak akılsızlık olsada, O isim Ibrahimoviç olunca olumlu bakıla biliyor.

Thiago Silva transferine söyleyecek birşey yoktur. Adam dünyanın en iyisi. Verilen bonservisin geri dönüşümü belki olmayacak ama  5-6 sene sorunsuz bir tandeme sahip olacaklar.

PSG, Arap sermayesinin elline geçtikden sonra yapılmış en mantıklı transfer Marco Verratti diyebilirim. Kat edecek daha çok yolu olsada Pirlo'nun 19 yaşındaki haline her futbol takım sahip olmak ister. ödenen 11 milyon potansiyeline göre çok değil güzel transfer.

Kaleciler :  Nicolas Douchez, Alphonse Aréola, Salvatore Sirigu, Ronan Le Crom
Geçen sezon Antoine Kombouare Sirigu ve Douchez'i transfer ettirmişti. Sirugu harika bir sezon geçirerek Fransada yıllın kalecisi oldu. Bu sezon daha kaliteli bir tandemin arkasında oynayacak. Performansını daha yukarıya çekecektir.

Sirugu'nun yedeği Rennes kaleci fabrikasından geçen yıl transfer edilen Douchez yer alıyor. Sirigu'yu kesemez ama gerektiğinde Sirigu'yuda aratmaz. üçüncü kaleci olarakda genç Alphonse Aréola yer alıyor. Fransa milli takımlarının bir numaralı kalecisi. Bu yaşda B takım ve yedek kulübesinde bekleyene kadar kiralık gidip oynasa daha iyi olur. 4. kalecide , 38 yaşında ki Ronan Le Crom. Bu yaşdan sonra panter olsa ne yazar !
üç tane çok iyi kalecisi olan Paris bu bölgede sorun yaşamaz

Defans: Thiago Silva (stoper), Mamadou Sakho (stoper), Milan Bisevac (stoper), Zoumana Camara (stoper), Alex (stoper), Diego Lugano (stoper), Sylvain Armand (stoper, sol bek),Loïck Landre (stoper), Siaka Tiéné (sol bek), Maxwell (sol bek), Christophe Jallet (Sağ Bek)

sağ bekde 28 yaşında Didier Deschamps tarafından milli takıma ilk kez çağrılan Christophe Jallet yer alıyor. Geçen sezon Nene, Menez ve Sirigu ile beraber en takımın en iyilerinden biriydi. Bu sezonda yeri sağlam ama kadroda yedekleyecek futbolcu olmadığı için Anthony Réveillère transfer etmek istiyorlar. Günü kurtarmak için iyi bir transfer olur.

Kadroda Jallet'i kısmen yedekleyecek bir tek Milan Bisevac yer alıyor. O da bir kaç maç ancak idare eder.

Sol bek'in banko sahibi Maxwell olacak. Maxwell'in yaşı 30 olsada hala çok iyi bir futbolcu büyük katkı verecektir. Alternatifleride Siaka Tiéné ve Sylvain Armand olacak. Fransa Ligine göre vasat üstü bekler sorun yaşatmazlar.

Stoper'de ise Sakho, Bisavac, Camara, Lugano, Alex ve Thiago Silva gibi çok kaliteli isimler var. Carlo Ancelotti tandemi Alex ve T. Silva'dan oluşturmayı düşünüyor ama Sakho'yu gözden çıkarmayıp T.Silva ve Sakho'yu yanyana oynatsa daha iyi olur. Sakho, Alex'den hem daha hızlı hemde daha hamleli bir stoper.

Alex ve Thiago Silva'nın yokluğunda ilk forma bulacak futbolcu Camara olur. Bisavac, Reveillere transferi için takasda kullanılacak. Lugano'da Galatasaray in Serkan Kurtuluş kontenjanı gibi kafasına göre takılır.

Orta Saha: Blaise Matuidi (Önlibero), Mohamed Sissoko (Önlibero), Thiago Motta (Önlibero), Adrien Rabiot (Önlibero), Mathieu Bodmer (orta saha), Clément Chantôme (orta saha), Marco Verratti ( orta saha), Javier Pastore (ofansif orta saha), Neeskens Kebano (ofansif orta saha), Nene (sol kanat), Jeremy Menez ( Sağ Kanat)

Dün oynanan Lorient maçına Carlo Ancelotti hiç forma şansı olmayan  Bodmer ve Chantome u defansif kullanıp Verratti'ye Pastore'nin rolünü verdi. Sezonun büyük bir kısmında üçlü ortasahayı kullanacaktır ama isimler çok farklı olacak.

Dün ilk 18'de yer almayan Tiago Motta ve Pastore'nin yerini garanti olarak görüyorum.  Ocak ayında Lucas Moura takıma katılınca Pastore'de yerini kayıp edecek. Verratti, Fransaya alışana kadar yerini zaman zaman Matuidi ve Mohamed Sissoko'ya kaptırsada formanın gerçek sahibi olacaktır.

Adrien Rabiot, Clément Chantôme ve Neeskens Kebano çok kaliteli futbolcular oynaya bilecekleri bir takıma gitseler çok iyi olur.  Asse ve Lyon'nun Chantôme gibi futbolcuya çok ihtiyaçı var transfer etseler çok iyi olur.

Forvet : Ezequiel Lavezzi, Péguy Luyindula, Guillaume Hoarau, Zlatan Ibrahimovic, Kévin Gameiro, Jean-Eudes Maurice

Bu sezon üçlü forvet hattı olacak olacak ama Ezequiel Lavezzi'den başka forvetin kanatlarında oynaya bilen forvet yoktur. Forvetin kanatlarında kanat-forvet olan Nene ve Jeremy Menez değerlendirilir.

Eldeki kadroya göre Sağ forvet oynaya bilecek tek futbolcu olan  Menez'in yeri garanti. Menez çok fazla gol kaçırsada bence çok faydalı bir futbolcu.

Ezequiel Lavezzi ve Nene sol forvet oynaya bilecek isimler. Nene, Paris forması ile 2 sezonda 55 gole direk etki etmiş olsada Carlo Ancelotti ile yıldızı barışmıyor. Nene yedek kaldığında küsen tavır yapan bir futbolcu devre arasında takımdan ayrılır.

Ancelotti, sol forvetde Ezequiel Lavezzi'yi kullanacaktır. Lavezzi'yi pek tanımıyorum ama bu kadar para edecek futbolcu değil. Nene'yi kesecek bir futbolcu hiç değil.

Forvetin merkezinde Mega Star Ibrahimovic yer alacak. Ligue 1'e duble yaparak başladı. Bu sezon 20 -25 golü çok rahat atar.

Ibrahimovic'in arkasında Péguy Luyindula, Guillaume Hoarau ve Kévin Gameiro forma bekleyecekler. Kevin Gameiro'nun Valencia'ya transfer olması hala gündemde ayrılırsa kendisi için hayırlı olur.

Geçen sezon Péguy Luyindula'yı kadro dışı bırakıp alt yapı ile antremana çıkmasını istemiştiler. Luyindula mahkeme kararı ile  A takıma antremanlara çıkmıştı. Mahkemelik oldukları futbolcununun sözleşmesi bitmişken ilginç bir şekilde 1 sezon daha uzattılar. Péguy Luyindula oynama şansı yok.

Lafın Kısası 
Kale : çok kaliteli
Defans hattı : Süper isimlerden kurulu
Orta Alan : Bolluk var
Forvet: Fransız takımlarının oluşturduğu en iyi forvet hattı.
Sonuç : Bu kadronun teknik adamı 1 sezon önce görev yapan Antoine Kombouare olsa rekor puanla şampiyon olunurdu. Carlo Ancelotti var olması daha zevkli bir Ligin geçmesine veseli olur ama sonunda şampiyon olurlar
Ancelotti'nin 11'i

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine