Süper Kupa / Galatasaray 3-2 Fenerbahçe



Süper Kupa / Galatasaray 3-2 Fenerbahçe
Galatasaray lig öncesi iyi bir sınav verdi. Sahaya çıkan kadrolara bakılğında Fatih Terim kazanmak isterken, Aykut Kocaman Kadiköydeki maçda olduğu gibi maçın üstüne yatmak için bir kadro oluşturmuş.

Büyük takım hocası olmayan Aykut Kocaman'nın  defansıf benimsemesi zevk vermiyor. üstelik takımını ezdiriyor. Kuyt ve Sow'lu bir kadro ile çıkmış olsa Ujfalusi'siz futbol aklı olmayan Galatasaray defansını çok zor durumlara soka bilirdi.

Yobo'nun yokluğunda Egemen ve Bekir yetersiz kaldı.  Elmander ve Umut'un baskısı ile nefes alamadılar. Hatalarından bir çok pozisyon bulduk. Becerikli olsalar ilk yarıda farka giderdik.

Cristian geçen sezon çok iyi bir sezon geçirmişti. Melo'suz Galatasaray ortasahasında yokları oynadı. Formayı garantiye alınca gazı kaçmış.

Galatasaray'a gelirsek. Dany'nin gözü kara her topu almak için saldırıyor. Biraz basıt düşünce çok faydalı olacak. Semih iyimi kötümü belli değil. Bazen öyle bir duruşu var ki Jaap Stam gibi ama öyle bir hamle yapıyor ki bütün olumlu düşüncelerimi alıp gidiyor

Bazı maçlar geleceğe ışık tuttar. Bu maçda gösterdiki Selçuk Inan'ın yanında Melo olursa ortasahamız daha derli toplu olur. Engin iyi niyetli ellinden geleni sahaya yansıtmaya uğraşıyor ama elline, diline sahıp olamıyor. Amatör lig futbolcuların bile yapmayacağı hareketleri yapıyor.

Hamit Altıntop ise tam bir hayal kırıklığıydı. Hiç birşey yapmadı. O kadar büyük bir isim ki "henüz hazır değil" demek istiyorum. Birde Emre Çolak var. Berbat olan fiziğini çok geliştirdi. çabuk düşünemiyor ve ozisyonları çok fazla zorluyor. Kat edecek çok yolu olsada kanatta Terim'in ilk opsiyonu olacağı çok belli.

Birde maçın en iyi ismi olan Umut Bulut vardı. Sahanın her yerinde vardı. öyleki Kuyt kafa vuruşu yaparken bile ekranda kendine ver buldu. Müthiş pres yapıyor. Her maç saçlarımızı yolduracak olsada aklı selim düşündüğümüzde layık olduğu övgüyü alacatır.

Galatasaray ve Fenerbahçe Ligdeki bütün takımda kadro kalitesi olarak üstün durumda ama Fatih Terim'in bugün olduğu gibi 10 kişi kalmışken bile yaptğıı değişikler ve yüklediği kondisyon ile Fenerbahçe'den bile çok ağır basıyor.

Güzel futbol ve kazanılan Kupadan sonra bu takıma Burak, Amrabat ve Melo'nun katılacağını düşününce insan heyecanlanıyor.

1 yorum:

{ sports fan } at: 19 Ağustos 2012 23:12 dedi ki...

Hi, nice post. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back and I would be happy to give you our link.

Thanks!

Frank
frank641w@gmail.com

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine