Finale Giden Yol Portekizden Geçiyor



Finale Giden Yol Portekizden Geçiyor

Kolombiya'da devam eden FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasında bugün yarı final maçları oynanacak.Fransa -Portekiz ve Brezilya-Meksika karşı karşıya gelecekler.
Bu iki maçtan Fransa ve Portekiz arasında maçın ilginç yanlarından bir tanesi  maçı Cüneyt Çakır'ın yönetecek olması.Diyer bir ilginç tarafıda Fransa ve Portekiz milli takımlarının 4.kez yarı filanda  karşı karşıya gelmeleri.

1. Yarı Final karşılaşması: 23 Haziran 1984 Avrupa şampiyonasında olmuş.Velodrome Stadında oynan maçta normal süre 1-1 sonuçlanmış .Uzatmaya giden maçı Platini ve Tigana'lı  Fransa 3-2 alarak Finale kalmış.Finaldede ispanya'yı yenerek kupayı müzesine götürmüş.(müş'lü falan yazıyorum çünkü bu tarihde daha dünya gelmemişdim)


2.Yarı Final karşılaşması  :25 Haziran 2000 Avrupa şampiyonası. Luis Figo'lu , Rui Costa'lı , Nuno Gomes'li Portekiz ile Zidane Zidane'li, Thierry Henry'li , David Trezeguet'li Fransa karşı karşıya  gelmişdi. maçın normal süresi Nuno Gomez ve Henry'nin karşıklı golleri ile 1-1 bitmişdi.Uzatamaya giden maçda Zidane'nin penaltı gollü ile Fransa 2-1 kananıp ve adını Finale yazdırmışdı.
Fransa'nın iki tane Avrupa Şampiyonu var ikisindede yarı finalde Portekiz ile karşılaşmış , iki maçda uzatmaya gitmiş.


3.Yarı Final karşılaşması : 5 Temmuz  Dünya kupası, yine Portekiz Zidane'nin penaltı gollüne engel olamadı ve  Finala çıkma şansını bir kez daha kayıp etmiş oldu.


4.Yarı Final karşılaşması : U-20 düzeyinde olacak .Takımlar hakkında pek bir bilgim yokdur ama hiç gol yemeden 3 gol atarak yarı finalle gelen bir Portekiz ile Griezmann , Fofana , Tafer ve Lacazette'li  Fransa  karşılaşacaklar.
Bakalim Portekiz A milli düzeydeki markus talihini Gençleri ile yenebilecek mi ?
Yoksa gelenek bozulmayacak mi ? izleyip görecegiz..

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine