Ligue1 başlıyor - 1


Franasada ,  stadyumlar   6 Ağustos Cumartesi kapılarını açıyor.Türkiyede çok fazla izleyici olmasada! çıkartdıgı  29 farklı  şampiyonları ile , alt yapıdan çıkardıgı genç futbolcuları  ile ve   hızlı futbolu ile dünyanın bütün ülkerinde maçları canlı olarak yayınlanan bir lig.
Bu transfer sezonu alışkın olmadıgımız kadar hareketli geçti . Birbirinden önemli oyuncular takım degiştirdi.Bende takımların son halini kısa kısa aktarmaya çalışayım.


Lille (  Rudi Garcia) : Son şampiyon takımın dengeleri ile çok oynadı.üç sezondur üstüne koya koya geldikleri takımın en temel taşlarını kayıp ettiler.Adil Rami 'yi Valencia'ya ,Kaptan Cabaye'yi Newcastle'a, Takımın porsche'si Gervinho'yu Arsenala kaptırdılar.Kaleye Enyeama ,Orta sahaya beyin olarak Pedretti , ofansa Payet  almış olsalarda .Hiç birşey eskisi gibi olmayacaga benziyor.
Muhtamelen ; Enyeama , Debuchy ,Cheddjou , Rozehnal ,Bonnart , Mavuba ,Hazard ,Pedretti ,Payet  ve Sow  on biri ile sahada  yer alacaklar





Ajaccio ( Olivier Pantaloni ) :Transfere tek kuruş harcamadılar.Ligue2 de şampiyon kadrodan  sadece ,  12 gol ile önemli katkı yapan  34 yaşındaki Riviere ile yollarını ayırdılar.Geriye kalan  bütün oyuncularını  bünyelerinde tutdular.Kaleye Meksikalı milli kaleci Ochoa aldılar.Başkada dişe dokunur bir transferleri yokdur. En büyük artıları geçen yıl ki birlikteliklerinin devam etmesi  Düşmemek için çok ugraş vermeleri gerekli.Ochoa ,El Hany ,Kinkela ve Cavalli 'ye bu sezon çok iş düşecek.

Auxerre (Laurent  Fournier ) : Takımdan bu sezon Pedretti ve Mignot ayrıldı.Takım olarak  en büyük sorunları gol atmakdi. Buna çözüm olsun diye iki tane dikkkat çekici oyuncu transfer ettiler bir tanesi Jemaa Issam diyeride , Chelsea ,Portsmouth  son olarakda Espanyol forması giymiş olan Israilli Ben Sahar . Jemaa ve Ben Sahar dan yeterli verimi alabirseler .ilk beş olmasda ilk on içinde yer edine bilirler.


Bordeaux (Francis Gillot ) : Geçen yıllın en büyük hayal kırıklıgı yaratan takım Bordeaux'idi .Bunun sorumlusu olarak görünen Tigana Lig bitmeden Kızına küfür edildigi gerekçesi ile görevinden ayrılmışdı.Tigana'nın yerine Sochaux'i harikalar yaratan Gillot ile anlaşdılar.Bu transfer döneminde takımdan ayrılan iki tane önemli futolcu var bir tanesi Kaptan Diarra diyeride Fernando . Kagıt üzerinde çok büyük kayıp olarak gözüksede Gillot  gibi bir teknik adamın varsa korkmana gerek yokdur.
Takıma katılan oyuncuların ikisine bizim takımlarımızın ellinden kaptılar. Ordunun ellinde Belay , Bursanin ellinden N'Guemo'yu kaptılar. ikiside çok önemli oyuncular büyük katkı verecekdir.Ben en büyük katkıyı ,   geçen yılı kiralik  geçiren Henri Saivet bekliyorum.
muhtamel 11  : Carrasso , Chalmé Ciani ,Sane  Marenge  , Tremoulinas,  ,N'Guemo , Wendel , Plasil , Belay , Modeste



Brest (Alex Dupont): Geçen yıl , Ligue1 çıkdıgında  asansör takım olması bekleniyordu.Ama Monaco'nin Ligden düşdügü yılda kümede kalmayı başardılar.Takımın temel taşkarı ,kaleci Elana, sag bek Paul Baysse , defansin sigortasi Kantari , dinomo Ewolo ,beyin Grougi ve takımın yıldızı  Roux hala Brest'de .Bir tanede süpriz transfere imza atdılar.Italyada 2 sezon Cagliari , 4 sezon Roma , 6 sezon Juventus ve 1 sezonda Brescia forması giymiş Zebina'yı bünyelerine katdılar ne yaşı ne olursa olsun çok büyük katkı verecekdir.Bu sezonda Ligde kalırlar.


Caen ( Franck Dumas )  : Takımın yıldızı El-Arabi 7.5 milyona Al-hilal'a , Yohan Mollo Monaco'ya   gitdi.Bunlar Caen için çok büyük kayıp .Borservis vermeden 6 futbolcu transfer ettiler.Transfer ettikleri futbolcular pek tanınan futbolcular degilller.Bir tek Lille'den transfer etikleri Fransanin önemli golculerinden olan Pierre-Alain Frau önemli işler yapacakdır.Birde unutulmaması gereken bir yetenek bu sezon sahne alacak M'Baye Niang 16 yaşındaki Niang bu sezon kendinden çok söz ettirecekdir.Caen maçı izleyenler Niang'ı dikkatlice izlesinler.



2 yorum:

{ Celal Abbas } at: 1 Ekim 2011 12:23 dedi ki...

blogunuzu bugün gördüm. güzel bir blog. emeğinize sağlık. Fransa liigini takip edebileceğim.

{ turkusev } at: 4 Ekim 2011 14:59 dedi ki...

teşekkür ederim

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine