Ligue1 başlıyor -3


Kaldığımız yerden, 3. bölümle devam edelim


Marsilya (  Didier Deschamps) : Transfer dönemini en iyi geçiren kulüplerden bir tanesi.önemli futbolcularından Heinze ve Taiwo 'yu italyan kulüplerine kaptırdılar.Lucho'da kendine kulüp arıyor.Bu oyuncular kayıp olarak hanelerine yazılsada yerlerine Sol beke Jeremy  Morel ,defansin merkezine  Nkoulou , Defansif orta saha olarak Diarra ,Ofansif orta saha olarak Amalfitano'yu bünyelerine aldılar.Geçen yıldan daha dengeli ve daha güçlüler PSG ile zirve için kapışacaklar.PSG transferde işi abartmaya başlaması Marsilya'yı bir adım öne çıkartıyor.

Muhtamel 11 ; Mandanda , Fanni , Mbia ,Nkoulou, Morel ,Diarra ,Amalfitano,Valbuena , Ayew ,Remy , Gignac

Yedekler olması beklenen Diawara , Sabo ,Azpilicueta , Kabore ,Cheyrou , Jordan Ayew bile kadroda yer alanlar  kadar kaliteli.


Nice (Eric Roy) : Nice bildiginiz gibi kadronun üstüne koyamadılar .Geçen yıl Nice can veren Opsina , Coulibaly ,Mounier , Moulougui  hala kadrolarında .Mevcut oyuncuları korumaları  başarı sayıla bilir.Yardımlaşma , kontra atak futbolu  ile yine ligde kalırlar


PSG (Antoine Kombouaré ) : PSG ile ilgili bir yazı yazmışdım  (http://turkusev.blogspot.com/2011/07/transferin-en-hzls-psg.html) onun için fazla laf kalabalıgı yapmayacagım.Söyleyecegim sagda solda 2-3 forvet , 2-3 orta saha oyuncu almaya çalışdıkları yazıyor.illa futbolcu alacaklarsa Sakho ve Bisevac'a bir tane alternatif alsınlar.yagı fazla bulup oralarına buralarına sürmesinler.Forvetdeki bu kalabalık başlarına bela olabilir.


Rennes (Frédéric Antonnetti) : Fransa liginin en genç kadrolarindan bir tanesine sahipler .Geçen yıl ilk üçde yer ala bilirdiler ama kırılma maçlarında acemiliklerinin yüzünden puanlar kayıp ettiler.Douchez'in  yerine Costil ,Leroy'un yerine Féret ,Marveaux'un Pitroipa'u  ve genç yetenek Pajot ile  güçlendiler.Geçen yıldan daha olgun ve kaliteliler ilk dört içinde olmaları için hiçbir sebep yokdur.
M'vila, Montano , Ekoko , Brahimi , Feret , Kana-Biyik ve Mangane Rennes'de izlenmesi gereken futbolcular.


Saint-Etienne ( Christophe Galtier) : Ligue1'deki en iyi taraftar topluluguna sahip takımlardan bir tanesi Saint-Etienne .Bu yaz taraftarlarını çok üzdüler Matuidi ,Riviere ve Payet ellerinden uçup gitti.Yerlerini dolduracak girişimde bile bulunmadılar.Umarım sonları Monaco gibi olmaz


Sochaux (Mehmet Bazdarevic): Bu takıma can veren teknik adam  Gillot artık yokdur.Ama takımda degişek pek fazla birşey yokdur.
Giden önemli futbolcular : Faty,Idaye , Belay
Gelen önemli futbolcular: Corchia , Privat 
Devleri peşine takan Marvin  Martin , iskelet görünüşlü yeni Zidane; Ryad Boudebouz ,Dünyanın en iyi sag beklerinden olması beklenen Sebastien Carchia  ,  vurucu tim olarak Maiga ve  Privat'ı ile izlenmesi gereken bir takım.

Toulouse (Alain Casanova ) : Defansdaki Cetto'yu kayıp etmeleri defansiz olarak etkileyecekdir.Ama forvette Umut Bulut ve Riviere transfer etdiler.Umut oynaya bilecegi bir takıma geldi.Toulouse'da topu topu iki forvet var bir tanesi Umut önemli süreler alacak.  21 yaşındaki Sissoko , 22 yaşındaki  Tabanou ve 23 yaşındaki  Capoue Toulouse'un herşeyi. 

Valenciennes -  ( Daniel Sanchez ) : Ligin en zayif halkası .Transfer sezonunu es geçtiler geçen yıl oldugu gibi yine üç futbolcuya bel baglayacaklar .Kaleci Nicolas PENNETEAU ,Orta saha Gaël DANIC ve Forvet  Grégory PUJOL başkada yazılacak birşeyleri yokdur.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine