Kıyıda Köşede Kalmış Transferler

Kıyıda Köşede Kalmış Transferler
Fransa futbol piyasası bu sezon oldukca canlı. çok önemli oyuncular takım degistirdi.Normalde yıldız transferleri yorumlamayı düşünüyordum ama  o kadar bilindik oyuncular takım değiştirdi ki herkes bu transferlerden haberdar oldu .Bende kıyıda köşede kalmış transferleri sizlere tanıtmaya çalışacağım.



Guillermo Ochoa  (Ajaccio ) Kaleci : Galatasaray taraftarın gönlündeki kaleci .Sessiz sedasız Ajaccio gibi bir takıma hemde bedavaya transfer oldu.Galatasaray bedava olan bir kaleciyi Ajaccio gibi bir takıma  kaptırmış olamaz demek ki hiç gündeme gelmemiş.Ne olursa olsun Ajaccio  bu transfer ile hedefi tam on ikiden vurmuş oldu.


Sebastien Corchia (Sochaux) sağ bek : 20 yaşında olmasına ragmen 3 sezondur Le Mans formasını terletiyor . 08-09 sezonunda 9 maç, 09-10  sezonunda 35 maç 2 gol , 10-11 sezonunda 36 maçta 1 gol  atdı.Fransa U17 ,U18,U21 milli takımlarında kaptanlık yapdı.Fransa a2 milli takımı ile 20 maç çıkdı. Çabuk ve süratli bir oyuncu olarak biliniyor.Mental olarak da zeki bir futbolcu. Konsantre, sezileri güçlü, agresif ve çalışkan bir oyuncu. Ayrıca uzaktan sert şutları var. Ligue 1'in  en iyi sag beklerinden biri olacağı kesin. 


Nicolas Maurice-Belay (Bordeaux ) Sol kanat -Forvet :  Orduspor bir karambola getirip transfer edecekdi ama iş bilmezliklerinin yüzünden, ellirine yüzlerine bulaştırdılar.Sochaux'dan hocası olan Gillot, Bordeaux başına geçince ilk iş olarak Belay 'ı transfer etmek oldu.Belay, devamlılığı olan öküz gibi kuvvetli ve süratlı bir oyuncu Bordeaux adına yapılmış nokta bir transfer .





Vincent Enyeama (Lille ) Kaleci  : Bir başka bedava transfer. Enyeama dünya kupasındaki performansı ile Galatasaray gündemine geldigi yazılmışdı.Galatasaray forumlarında fantastik 11'lerde çogu zaman kendine yer buluyordu.Ama israil'den Fransaya giderken yollu Türkiyeye düşmedi.Son şampiyonun kalesini koruyacak .Landreau yaşı göz önüne alındığında mantikli bir transfer.


Nicolas Nkoulou (Marsilya ) Defans merkez- Defansif orta saha : 21 yaşındaki  Nkoulou , Kamerun milli formasını 21 kez terletmiş.Dünya kupasında forma giymiş ama pek tanınmayan bir oyuncu Defansin sag-sol merkezinde ve orta sahada oynaya biliyor.Defansdan iyi top çıkarması ve oyunu bozması en göze batan özelligi 3.5 milyona Marsilya transfer oldu.Bence yanlış takıma geldi.Diawara , Mbia , Fanni ve Diarra gibi oyuncular ile rekabete girecek .Lyon veya PSG gitse daha kolay forma sansı bulabilirdi .Bu sezon olmasada gelecek yıllarda çok faydalı olacak bir oyuncu .

Jonathan Tinhan (Montpellier ) sağ -sol kanat : Grenoble enterasan bir takım çok önemli futbolcuları bünyesinde barindiriyordu ama kulüp iflas edince bu sahaya yansıdı ve takım küme düşdü ama oyuncuları kapışılıyor.Kapağı ligue1 atanlardan bir taneside Tinhan.Topu tutması ve hareketli oyunu ile göze batıyor.Yıldız adayı olarak geldigi Ligue1 önemli isler yapmasını bekliyorum.



Sloan Privat (Sochaux) Forvet :   21 yaşında  geçen yıl Clermont'a geçirdi. 36 maçda 20 gol atdı.Ligue 2 'nin en iyi 11 oyuncu içinde kendine yer buldu. Son vuruşu, soğukkanlılığı ,süratı,kontra atak futbolluna yatgınlıgı  ve atdıgı fantastik goller ile göze batıyor.D.kiev'e 9 milyona transfer olan Idaye'nin boşlugunu fazlası ile dolduracakdır.





0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine