Ligue1 başlıyor -2


                                           Kaldığımız yerden, 2. bölümle devam edelim


Lyon ( Remi Garde ) : Hiç bir transfer yapmadılar.Bir tane defansif orta saha almak için ugraşıyorlar. tek kayıpları  Malaga'ya giden Toulalan
Lyon bu sezon Vizyon degiştirdi. Fransadaki tüylenen futbolcuları alıp devlere satmakdan vazgeçtiler.Bu sezon kendi alt yapılarından çıkatdıkları futbolculara görev verecekler.Kararları ne olursa olsun yinede çok kaliteli oyuncuları bünyelerinde barındırıyorlar.Mevcüt kadroda Lloris ,Lovren ,Cissokho,Reveillere ,Kallström ,Pjanic ,Gourcuff, Bastos ,Gomis ve Lisandro gibi yıldızlar var.Birde  bu sezon büyük umutlar bagladıkları Tafer , Lacazette ,Briand ,Pied, Umtiti ve Kolodziejczak gibi önemli yıldız adayları.
Lig Cumartesi başlıyor Gourcuff ve Ederson sakat en az bir ay Takımdan uzak kalacaklar bu büyük bir dezavantaj olarak görünüyor.
Bu hafta sonu  Muhtamelen şu 11 ile sahada olacaklar .Lloris ,Reveillere,Lovren ,Cris ,Cissokho ,Briand ,Kallström ,Tafer ,Bastos ,Gomes ve Lisandro



Dijon  ( Patrice Carteron) : Ligue1'nın yeni takımlarından bir tanesi.Takımı nerdeyse tamamını degiştirdiler 11 tane oyuncu ile yollarını ayırdılar .En önemli kayıpları Geçen yıl şampiyon olan kadronun en iyi futbolcu Sebastian Ribas'ı bedavaya Genao kaptırmaları oldu . Dijon için çok büyük kayıp.11 giden oyuncu yerine 13 tane oyuncu aldılar.Dikkat çeken transferi; Le Havre'den gelen Jovial ,Grenobleden gelen Matsui,West Brom'dan gelen Meita.Geçen yıldan daha kaliteli bir takım oldular takım olmayı başara bilirseler Ligde kalabilirler

Evian  ( Bernard Casoni ) : Yeni takımlar içinde en kapalı kutu olan Evian.Sözleşmesi biten 13 futbolcu ile anlaşmadılar.Yeni aldıkları oyuncuların hiç birine bonservis  ücreti ödemediler.Aldıkları oyuncular ya  isimsiz kişiler yada Leroy ,Govou ,Ehret gibi futbol hayatların son düzlügünde olan futbolcular.Ligde işleri en zor olan kulüplerden bir tanesi.

Lorient (Christian Gourcuff ) Baba Gourcuff'ün işi çok zor üç tane kaliteli futbolcusu vardı.üçüde yalan oldu.Amalfitano ve Morel  Marsilayaya  Gameiro PSG'e gitdi.Tonla transfer yaptılar ama hiç biri gidenlerin boşlugunu doldurabilecek kalitede degiller .Lige tutuna bilirseler çok büyük başarı olur .

Montpellier( Rene Girard) : Geçen yılın dişli kulüplerinden bir tanesi .Geçen yıldan çok fazla farklı degiller.çok kaliteli olsa bile ahlaki sorunlar yaşayan Spahic'i satdılar yerine Marsilyadan Hilton'u bünyelerine aldılar.Hilton , Spahic'i çok fazla aratmayacakdır.
Sag bekde oynayan Yanga-Mbiwa , defansin merkezinde El Kaoutari , ön libero Belhanda ve sag kanat Tinhan bu sezonun en fazla umut bagladıkları genç  oyunlarından.
Birde bizim Hasan Kabze var geçen yıl Hasan için çok iyi geçmedi .Uyum sakatlık derken bir sene boşa gitti.Forvetde çok önemli rakipleri var Carmara ,Giroud Montpellier'in direk forvetleri .Hasan , Fransada kalmak istiyorsa bunların birine kesik atması gerekli.


Nancy (Jean Fernandez) : Transfer sezonunda Lorient ile birlikde en fazla yara alan kulüp oldular.7 sezondur maç kaçırmayan Féret 4 milyona Rennes gitdi .N'Diaye Bursaspora, N'Guemo Bordeaux bedava imza atdı.  Hadji ve Vahirua bu sezon çok iş düşecek.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine