Beşiktaş 0-0 Galatasaray / Le cadeau de Muslera



Sabri'nin orta sahada kullanılması ve Riera'nın her hafta kötü olmasına rağmen oynatılmasından dolayı Mersin İdman Yurdu maçının ilk yarısının heba edildiğini söylemişdim. Terim bu hafta önceden yaptıgı bu iki hatayıda yapmadı. Sahada olması gereken 11'i çıkartı ama Semih Kaya, Tomas Ujfalusi ve Muslera hariç  kötü bir Galatasaray vardı.

ilk 20 dakika Galatasaray alan daraltarak oynamaya çalışdı. Alanlar genişleyince Beşiktaş'ın hücumcuları daha çok top taşıma fırsatı buldu ve Q7 ve Simao ile  pozisyonlarda buldular ama Muslera pozisyonların hepsinde topun filelerle buluşmasına engel oldu.

Galatasaraylı futbolcular fizik olarak çok kötüydü saha  kenarıda her zaman bir oyuncu vardı. Maçın tamamında Galatasaray saha içinde 10 kişi yer aldı.

Galatasarayın en ciddi pozisyonunu hazırlayan Melo, Galatasarayda ilk defa kötü oynadı. Engin, Kazım ve Ayhan'ı ben sahada görmedim. Arada kaynayıp gittiler.

Futbollun romantizim kısmını konuşan çarşı, uygulamada Eboue ve Melo'ya atılmadık madde bırakmadılar. Herhalde atıkları maddelerin gül olduğunu zannediyordular yoksa rakip taraftarın olmadıgı maçda bile böyle birseyi niye yapsınlar ki !!

Derbide, iki puan ve Sabri'nin 7 hafta sahalardan uzak kalacak olması haftanın kayıp edilenleri olurken. Türkiyeye merhaba diyen, verilen paraların boşa gitmediğinin kanıtlayan Muslera ve  uyumlu birer ikili olduklarını perçimleyen  Semih ve Ujfalusi Galatasaray adına haftanın kazanımları oldu.

Sonuç olarak son yıllarda olduğu gibi bir derbide daha futbol adına hayal kırıklığına uğradım. Bu kadar kötü oynayan bir orta sahanın olduğu maçda 1 puan almak için birilerine duacı olmak gerekli.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine