Fransa Ligue 1 Sözleşmesi Bitenler / Kaleci, Stoper ve Bekler




Serinin üçüncü ve  sonuncu konusu Kaleci, Stoper ve Bekler ile devam edelim..
Fransa’da sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan  kaleciler
Jérémie Janot / Saint-Étienne   ( 34 yaşında ) :   Nami değer Spiderman .  Jorge Campos  ile beraber kısa boylu kalecide olur demek için yaratılmışlar. Boy dezavantajini, inanılmaz zıplama potansiyeli ile hiç belli etmeyen, kaleciyle karşı karşıya pozisyonlarda ki başarısı ve inanılmaz refleksleriyle  tanınıyor.  2004'de iç saha maçlarinda 1534 dakika gol yemeyek inanılmaz bir rekorunda sahibi.
Saint-Étienne'nin bayrak kalecisi, Stéphane Ruffier gelmesi ile yedek kulübesine mahkum oldu. Bundanda çok hoşnut değil. Yeni sözleşme yeniler mi belli olmaz ama kalitesi ve renkli kişiliği ile Süper Lige büyük renk katar.
Nicolas Penneteau / Valenciennes ( 30 yaşında ) : Korsikalı annenin oğlu olarak Marsilyada dünyaya geldi. Genç Milli takımlarının bütün kademelerinde görev aldı. 2000 yılında 19 yaş altı  Avrupa Şampiyonası'nı kazanan Fransanin yıldızıydı. O zaman Paris Saint Germain'nin 7.5 milyonluk teklifini kabul etmeyip . Köklerinin olduğu Korsika'nin  iki takımından biri olan Bastia'da oynamayi tercih etmişdi.  Tam 6 sezon Bastia kalesini korudu. Bastia lig ikiye düşdüğünde neler yaşandi bilmiyorum ama para için terk etmediği kulübünü terk ederek Valenciennes'e transfer oldu.  Altı sezondur Valenciennes'i ligde tutan en büyük unsur olan  Penneteau sezon sonunda bitecek olan  sözleşmesi yenilemeyip yeni heycan araya bilir. 

Steeve Elana  / Brest  ( 31 yaşında ) :  31 yaşında olan Elana, kariyerinin büyük bir kısmını ikinci lig sürdürdü. Birinci lige çıkardığı Brest ile iki sezondur ligue 1'de mücadele ediyor.  Vasat kadroya sahip olan Brest'in yıldızı konumunda. Hava toplarindaki başarısı ve müthiş refrekleri ile kalbur üstü bir kaleci üç büyükler hariç diğer takımların kalesinde harikalar ayarta bilir

Fransa’da sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan  bek oyuncuları :

Jérémy Berthod  / Auxerre / Sol Bek ( 27 yaşında ) :  2000 - U15 , 2001 U17 Dünya şampiyonu olan Fransanin temel taşlarındandı. Lyon'un 2003 ve 2004 şampiyon olan kadrosunda sürekli görev alıyordu. Hazırlık maç sırasında ciddi bir diz sakatlığı yaşamasa çok büyük futbolcu olabilirdi. Aradan geçen yıllar kariyerinden çok şey götürsede kalitesinden hiç bir şey götürmedi.
Lamine Gassama   / Lyon  / Sağ bek ( 22 yaşında ) : Gassama 1989 doğumlu ve Fransa U-21'de forma giymiş, fakat  milli takım tercihini Senegaldan yana kullamış. 2008 yılından beri Lyon'da forma giyiyor. Hızlı, atletik ve güçlü ama bir o kadar da savruk bir oyuncu.  Yine de Süper Ligde bir takımda görmeyi isterim en azından potansilyelli bir futbolcu

Timothée Kolodziejczak / LYON / sol bek  (20 yaşında ) : U-17 2008 avrupa şampiyonasında bize gol atmışdı. Genç Milli takımlarının bütün kademelerinde görev aldı. 2011 20 yaş altı dünya kupasını izleyenler hatırlayacakdır. Hırslı, hızlı ve teknik oyunuyla ön plana çıkıyor. Yaşı ve beklentileri göz önüne alığında çok mümkün görünmesede Süper Ligde görmek isterdim.

Fransa’da sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Bekler :

Mathieu Peybernes / Sochaux / Stoper  (21 yaşında ) : Fransa ümit milli futbolcusu olan  Peybernes, üstün formu ile Jacques Faty'i Süper Lige postaladı. Hızlı, hava toplarında ve ilk müdahalelerde çok etkili olmasına rağmen top kullanmada problemi var. Henüz 21 yaşında olan Mathieu Peybernes potansiyelli ve gelişime açık.

Souleymane Diawara (32 yaşında ) / Marsilya / Stoper  /  (32 yaşında ) :
 Marsilya’nın Senegalli defansı Souleymane Diawara en az her sezon bir büyükle imza aşamasına geliyor. En son Lugano'nun yerine  Fenerbahçe'ye imza atıyordu. Soğukkanlı ,havadan geçit vermeyen, kademe anlayışı olan kopmle bir defans oyuncusu

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine