Fransa Ligue 1 Sözleşmesi Bitenler / Forvetler


Futbolcular sözleşlemesi bitmesine  6 ay kala  diğer takımlarla görüşmek serbest olduğundan  kaliteli futbolcuları kapmak için elli çabuk tutmak lazim. Bende Fransa’da 2011-2012  sezon sonunda sözleşmesi bitecek ve serbest kalacak oyuncuların listesini hazirladim. Ve bu futbolculardan Türkiye liginde iş yapacağı düşündüğüm futbolcuları paylaşmaya çalışacağım.
Forvetler ile  başlıyoruz...
İşte Fransa’da sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan  Forvet oyuncuları :

Péguy Luyindula / PSG ( 32 yaşında ) : Fransa'nın en büyük kulüpleri Lyon, Marsilya, Auxerre ve son olarak PSG forma giydi. Gerek yaşı gerekse PSG yıldız transferleri ile gözden düşdü. Daha en az iki sezon faydalana bilecek bir futbolcu.Türkiye liginde oynayan forvetler ile kıyaslandığında  Ferrari gibi duruyor. Sözleşmesi haziranda bitecek olsa bile almak isteyen kulüpler devre arasında bu işi bitirmeliler.

Yannis Tafer / Lyon ( 20 yaşında ) : Lyon alt yapısında ki en yetenekli futbolcu olarak gösteriliyordu. Fransa milli takımı tüm  yaş kategorilerinde görev almiş bir futbolcu ama o beklenen sıçramayı yapamadı. Haziranda büyük ihtimal Lyondan ayrılacak böyle bir yetenek için risk almaya değer. Tutarsa çok büyük katkı sağlayacakdır .

Tulio De Melo  / Lille ( 26 yaşında ) :  1.93 boyundaki Brezilyalı Uzun boyune rağmen bilekleri çok esnek, müthiş bir profesyonel yedek kalmayı hiç bir zaman sorun etmez görev verildiğinde görevini eksiksiz yapıyor. Türkiye Liginin üstünde bir forvet.

Hasan Kabze  / Montpellier ( 29 yaşında ):  Bu sezon ligde  iki kez 18'e girebildi  bir kezde oyuna sonrada hadil oldu ve 4 dakika görev aldı. Montpellier'de 4. , 5. forvet durumuna düşdü artık Türkiyeye dönme zamanı geldi. çoğu türk gibi avrupada tutunamasada Hasan büyük kulüblerde olmasada hala Türkiye liginde iş yapabilecek bir futbolcu 

Yaya Sanogo / Auxerre ( 18 yaşında ) : .Listedeki Türkiyeye gelmesi en zor futbolcu. Birinci nedeni biz genç futbolcu sevmiyoruz iki büyük kulüplerin merceğinde. Fransa U16 18 maç 18 gol, U17 16 maç 9 gol, U19 9 maç 2 gollü bulunuyor. Auxerre ilede bu sezon 5 maça çıkdı ama golü bulunmuyor .
1.91'lik  forvet Yaya Sanogo 18 yaşında, bilekleri oldukca yumuşak ilerde çok büyük bir yıldız olacak.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine