Fransa Ligue 1 Sözleşmesi Bitenler / Kanat ve Orta Sahalar



Serinin ikinci konusu kanat ve orta sahalar ile devam edelim..
Fransa’da sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan  kanat  oyuncuları :


Ludovic Obraniak / Lille ( 26 yaşında ) :  Polanyalı  normalde sol kanatda oynuyor ama 10 numara gibi ve sağ kanatdada oynaya biliyor. Harika bir tekniği ve oyun görüşü var. Zaman zaman Galatasaray ve Bursasporun gündemine geldiği yaziliyordu. Hatta Geçen yaz menajerinin İstanbul’da Galatasaraya imza attacağı falanda konuşulmuşdu. Türkiyede özeliklede Trabzonspora çok yararlı olacağını düşünüyorum.

François Clerc  / Lille ( 28 yaşında ) :  28 yaşında Clerc'i futbol severler Lyondan hatırlayacaklar sakatlıklardan dolayı bir düşüş yaşadı ve kendini Nice'de buldu. Geçen yıl 29 maçda görev  aldı. Bu sezonda kendine gelmiş gözüküyor . Hızlı, iyi top süren, çalım atma yeteneği olan bir futbolcu gerekdiğinde Lyonda olduğu gibi bek olarakda kullanila bilir.

Loris Arnaud / PSG ( 24 yaşında ) : Paris alt yapisindan yetişdi. Stajini ikinci ligde yapti takımina döndü oynamayada başladi ama Paris'deki transfer sürkülasyonunu düşününce yeni sözleşme imzalayacağiniz zannetmiyorum. üç büyükleri için yetersiz gözükse bile anadolu ekiplerinde Kamil Grosicki etkisi yarata bilir.

Éric Mouloungui / Nice ( 27 yaşında ) : 1.84 boyundaki Gabonlu Sol kanat ve Sol forvet olarak oynuyor. Dört sezondur Nice formasını terletiyor her sezon üstüne koya koya geliyor . Bu sezon Nice'in en formada futbolcusu . çok  kuvvetli  bir futbolcu olmasada (Riera'nin yaninda öküz gibi ) top teknigi ile yumuşak bilekleri göze çarpiyor. Topu aldığında direk kaleye yöneliyor. Fransa liglerindede hatıri sayılır golü var

Fransa’da sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan orta saha   oyuncuları :


Ederson / Lyon ( 25 yaşında) :  iki ayağinida kullana bilen harika bir 10 numara çok ciddi sakatliklar yaşamasa Barca, manu, chelsea gibi ekiplerde oynayabilecek yetenekde bir futbolcu. Lyon 16 milyon vererek aldi ama istediği verimi alamadi. Daha yaşinin 25 olduğunu düşünürsek risk almaya değer

Étienne Didot / Toulousse ( 28 yaşında) sert oyundan yılmayışı ve üst düzey top kullanma kabiliyetiyle ile taniniyor. Alfred N'Diaye bile fark yarattiği ligimizde çok faydali olur .

Stéphane Dalmat / Rennes (32 yaşında ) Ordusporda oynayan Wilfrie Dalmat'in  abisi yani Marsilya,PSG,inter, Tottenham gibi takımlarda oynayan gerçek Dalmat. 32 yaşında olsa bile hala sağlikli futbol oynayacaği 2-3 sezonu var orta sira anadolu takımlari için biçilmiş kaftan

Dariusz Dudka / Auxerre ( 27 yaşında ) : Fotomaç " Popescu tarzında geriden oyun kurabilen bir stoper olarak Ünal Aysal transferi için uğraşdığı " yazmışdı.  Geriden oyunnu  çok iyi kurduğu doğru ama Stoper değil ön liberoda görev aliyor.  Topla arası iyi olan, Türkiyedeki ön liberolar gibi aldığı topu yanındakine veren değil oyun kurana bilen , sert fiziğiyle, pozisyonbilgisi ve  duran toplarida çok etklili kullanmasi ile taniniyor.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine