Le Classique / Olympique de Marseille - Paris Saint-Germain vol :2


Derbi maçında Marsilya  ile PSG  karşı karşıya gelecek. 30 puanı bulunan PSG, 18 puanlı Marsilya karşısında galip gelerek zirve yarışını sürdürmeyi ve puan cetvelinde ki yerini Montpellierden geri almayı hedefliyor. Ayrıca PSG, teknik direktör Antoine Kombouaré "Le Classique" yu kazanarak en zayıf halka olmadığı zengin araplara göstermenin hesaplarını yapıyor.

Bu gece sahada iki farklı takım olacak. Maça deplasman takımı olarak çıkacak ve mutlak favori olmanın rahatlığı içinde olan PSG ile sancılı bir sürec içinde olan ve onur mücadelesi yapmak için sahaya çıkacak olan Marsilya...


PSG, bu sezon ciddi paralar harcayarak riskleri göze alan bir kadro kurduğunu ve şuana kadar bu harcamaların olumlu yönde bir sonuca meyil ettiğini kesin. Geçen yıl en sorunlu bölgeleri olan kale ve savunma hattini  sadece 10.5 milyon € vererek nerdeyse yeniden şekilendiriler ve Sakho'dan 7 hafta uzak kalmalarına rağmen Toulouse ile beraber ile ligin en az gol  (12 gol ) yiyen takımı durumundalar.
Orta alana Matuidi ve Sissoko gibi iki savaşcı ve  Pastore gibi harika bir lider transfer ettiler. Sissoko'dan istedikleri randımanı almasalarda, 43 milyon verilerek alınan ama 14 haftada bu futbolcuya bu para az bile dedirten bir Pastore izledik.
Ofans hattına Menez ve Gameiro gibi ne vereceğı belli futbolcular transfer ederek iskelet bir kadro oluşdudurlar.
Bu sezon sadece  ilk ve son maçlarında sahadan yenik ayrıldılar. 
En skorer isimler: 
Gameiro : 8 gol / 1 asist
Nene : 6 gol / 3 asist
Pastore : 6 gol / 2 asist
Menez : 2 gol / 4 asist


Kadrosu : Sirigu, Douchez- Armand, Bisevac, Camara, Ceara, Jallet, Lugano, Sakho- Bodmer, Matuidi, Ménez, Nene, Pastore, Sissoko- Gameiro, Erding, Bahebeck.


Sakat : Tiene, Chantome, Hoarau
Cezalı : Yok
Kadroya Alınmayanlar : Areola, Arnaud, Luyindula, Kebano, Landre
Muhtamel 11 :
Marsilya ise kağıt üzerinde  veriler itibari ile en düşük riskli transferleri yaptı.  Sözleşmesi biten Heinze yerine Nkoulou, Taiwo'nun yerinede sol beke Jeremy  Morel ve geçen sezonun en formda futbolcusu Amalfitano kadroya dahil ettiler. Kaliteli bir topluğa sahip olan Marsilya üstüne koyarak gelmesi gerekirken  sadece 4 galibiyet alabildiler. Elde ettikleri 3 galibet son 4 hafta içinde gelmiş olsada takımın ivmesi yukarıya doğru diyemiyorum.
En skorer isimler : 
Remy : 6 gol / 2 asist
Andre Ayew : 4 gol 
Valbuena : 2 gol / 7 asist
Jordan Ayew : 1 gol / asist


Kadro : Mandanda, Bracigliano - Azpilicueta, So.Diawara, NKoulou, Morel, D.Traoré, Sabo - Diarra, Kaboré, Lucho, Be.Cheyrou, A.Ayew, M.Amalfitano, Valbuena, Mbia - Remy, J.Ayew, Omrani.


Sakatlar : Fanni
Cezalı : Yok
Kadroya Alınmayanlar : Azouni, D’Ulivo, J.Rodriguez, Gadi, Roland, Andrade, Omrano, Gignac
Muhtamel 11 :

kimler ön plana çıkar ? 
Marsilya : Valbuena, takımının bulduğu gollerin % 50'sinde direk olarak etkisi var her maçda olduğu gibi devreye girmesi gerekli 
PSG :  Takımda Ménez, Pastore, Nene ve Gameiro'nun yaklaşık olarak ne yapacaği belli vasat üstü bir kaliteye sahip olan Ceara, Marsilya kanatları karşında vereceği mücadele maçın skorda belirleyeci olabilir.
Marsilya - PSG

Maç saati: 22:00
Canlı Yayın: Lig Tv 2
Stad: stade de vélodrome


0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine