Galatasaray 0-0 Mersin İdman Yurdu / Bir puan iyi puan ?




Deplasmanda Kayseri maçında eksiklere rağmen kazanmiş, Fenerin deplasmanda puan kayip etmesi ile rüzgari arkasina almiş şekilde maça başlamlamamiz gerekliydi ama Terim'in defalarca denediği ama tutmadiği Sabrinin orta sahada kullanma  hamlesi geldi.  Ne  oldu koskoca 45 dakika çöpe atıldı.

Tabiki tek başina Terim bir tercihi koskoca ilk yarıyi heba etmedi. Kayseri maçi ilk yarısı hariç geldiği günden bu yana ayakda duramayan  Riera bu maçda kendini iyice aşdi. üst üste top kayiplari ile Galatasarayin kontra yemesine sebep oldu. 45. dakikada Riera'nin hatasi ile ceza sahasına giren Moritz, kaleci Muslera'nın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Fırat Aydınus doğru kararla penaltı noktasını gösterdi.

Muslera, Antalya maçının 90+3. dakikasindan sonra penaltiyi kurtararak yüzümüzü güldürdü ama ne zaman toplara çıkıp çıkamayacağini bilemiyor. iyi olmasini temenli etmekden başka çare yokdur.

Terim ikinci yarıya yanlışlarında vazğeçmiş olarak başladi. 2005-2006 şampiyonluğunun kilit adamlarindan Ayhan ne zaman Bariş ve Mustafanin arasina girip Bam'i oluşdurdu. O zaman taraftarin nefret ettiği adam oldu. iki haftadir Ayhan sessiz harfliler olmadan nefret edilecek bir futbolcu olmadiğini gösterdi.
Ayhan'in oyuna girişi ile Galatasaray ölü toprağini üzerinden atti. Oyunu karşi alana yikdi ama üstünlük sayısını bir türlü bulamadi.

Ayhan, Melo ve Selçuk'un yaninda sırıtmasada üstünlük sayısı gelmediğinde 10 numaralı hareket yapacak bir oyuncunun Galatasaraya gerekli olduğunu iyice belli etti.
Melo bu maçda 10 numaralık  hareket birkez yapti ama Melo'dan her maç böyle hareketleri beklemek çokda sağlikli değil.

Semih Kaya, onun bu seviyelere gelmesini çok bekledik. Oda Ujfalusi gibi bir liyderin yanında harika oynuyor. Belalımız Nobreye aman vermedi her hava topunda Nobreyi ezdi. Böyle devam ederse Servet ipod'ini  alıp yedek kulübesinde rahat rahat müzik dinleye bilir.

Birde Eboue vardi. Gerçek mevkisi hariç her yerde kullanildı. Adı bidona çikacakdı. Gerçek yerine geçdi olağan üstü oynuyor. Sağ tarafi tek başina savundu ve saldırdı. Fenerbahçeli olsa Dani Alves'i rahat keser diye tv yorumculari ağizlarina sakiz ederdiler.

Bu maçda parentez açilmasi gerekeni kesinlikle taraftarlardi. Son yıllarda mıymıy olan Galatasaray  Tribünleri Arenada son zamanlarin en iyi tribün performansı sergilediler.

Sonuç olarak Moritz penaltisi ve Nduka'nin direkden dönen topunda şansli olduğumuz kadar Elmander kaçirdiği pozisyonlarda şansizdik. Milli maç arasindan sonra zorlu bir maç periyoduna giriyoruz o zaman bir puan kazanmişmiyiz kayıpmı etmişiz belli olacak.


0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine